Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

SkyDrive της Microsoft: Αρκετά βελτιωμένο

Μπορεί να της πήρε μερικά χρόνια μέχρι να το καταλάβει, αλλά η Microsoft έχει πάρει επιτέλους στα σοβαρά την υπόθεση cloud, κι αυτό φαίνεται από το πόσο πολύ έχει βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες το SkyDrive. Πράγματι, η εφαρμογή που μέχρι πριν λίγο καιρό σνόμπαρες, πλέον τείνει να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο αντίπαλο όχι μόνο του Dropbox, αλλά και του Google Docs. Αν δεν υπήρχε, μάλιστα, η εντυπωσιακή ανανέωση του Hotmail με τη μετατροπή του σε Outlook.com, πιθανόν το SkyDrive να κέρδιζε τον τίτλο της πιο βελτιωμένης υπηρεσίας του 2012.

Κάδος ανακύκλωσης
Από ότι φαίνεται, το SkyDrive έχει κομβικό ρόλο στη στρατηγική της Microsoft, κάτι που καταδεικνύεται από τις νέες λειτουργίες που ανακοινώθηκαν για την online έκδοσή του. Η πρώτη αφορά την προσθήκη του γνωστού μας «κάδου ανακύκλωσης», όπου ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα και να ανακτήσει όλα τα έγγραφα που έχει διαγράψει. Αν και η υπηρεσία διατηρούσε ήδη αντίγραφα των διαγραμμένων αρχείων, πλέον η διαχείρισή τους γίνεται με πολύ πιο απλό και οικείο στον χρήστη των Windows τρόπο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο όγκος των δεδομένων που βρίσκονται μέσα στον κάδο ανακύκλωσης δεν προσμετρούνται στον χώρο που δικαιούστε στον λογαριασμό σας, ενώ τα αρχεία παραμένουν στον κάδο για τουλάχιστον 3 μέρες. Εάν τα δεδομένα του κάδου είναι αρκετά μεγάλα ώστε να ξεπεράσουν το 10% του αποθηκευτικού σας χώρου, το SkyDrive αρχίζει να διαγράφει τα παλιότερα από αυτά (μετά το πέρας των 3 ημερών, πάντα). Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα διαγράφει εάν περάσουν 30 ημέρες χωρίς να ανακτηθούν.

Η νέα λειτουργία έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται στους χρήστες του skydrive.com, ενώ αναμένεται κάποια στιγμή να βρει το δρόμο της και στις διάφορες εφαρμογές της υπηρεσίας.

Ερωτηματολόγια μέσω Excel
Ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των χρηστών του SkyDrive αφορούσε την δυνατότητα δημιουργίας online ερωτηματολογίων συνδεδεμένων με τοExcel. Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν δημοσκοπήσεις, έρευνες, διαγωνισμούς και άλλα, και οι δημιουργοί τους μπορούν στο τέλος να εξάγουν αυτόματα τα αποτελέσματα σε λογιστικά φύλλα της online έκδοσης του Excel.
Προς το παρόν η λειτουργία είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, με τη Microsoft να αναφέρει ότι βρίσκεται στη φάση που βάζει τις τελευταίες πινελιές πριν την επίσημη κυκλοφορία της στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε