Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης ΤΠΕ

Οι εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ θα ξεκινήσουν από 12-13 Φεβρουαρίου και θα διεξαχθούν σε τέσσερα (4) σαββατοκύριακα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και θα ολοκληρωθούν σε μία εβδομάδα.

Η δοκιμασία πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ περιλαμβάνει δύο μέρη α) στο πρώτο μέρος (αυτοματοποιημένο μέρος εξέτασης) ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής πιστοποίησης, ορισμένο αριθμό ερωτήσεων αυτόματης διόρθωσης (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ερωτήσεις σωστού/ λάθους, ερωτήσεις αντιστοίχισης, ερωτήσεις συμπλήρωσης κενών κλπ.), ενώ β) στο δεύτερο μέρος (μη αυτοματοποιημένο μέρος εξέτασης) θα ζητηθεί να γίνει ηλεκτρονικά (με χρήση λογισμικού επεξεργασίας κειμένου) η ανάπτυξη ενός πλήρους θέματος σχετικού με την εκπόνηση ενός σχεδίου μαθήματος και τον χειρισμό αυτού του σχεδίου στην τάξη. Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, η ανάπτυξη θα γίνεται στη βάση ενός «πλαισίου», το οποίο θα δίνεται μαζί με την εκφώνηση του θέματος.

Πηγή:https://e-pimorfosi.cti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε