Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Συμμάζεμα στις ρυθμίσεις απορρήτου


Το κοινωνικό δίκτυο Facebook προχωρά στην αναβάθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου χρηστών, σύμφωνα με το BBC. Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέψουν στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των πληροφοριών, δεδομένων και φωτογραφιών που "ανεβάζουν" στο διαδίκτυο.
Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέες συντομεύσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας, πιο αναλυτικές πληροφορίες για το πού θα εμφανίζονται τα δεδομένα που «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο οι χρήστες, καθώς και νέους τρόπους απομάκρυνσης των «ετικετών» που προσδιορίζουν ποιος χρήστης απεικονίζεται σε κάθε φωτογραφία.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αποτελούν κομμάτι της προσπάθειας που επιχειρεί, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα το περιεχόμενό τους. «Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε έκπληξη στους χρήστες. Επιθυμούμε όλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το περιεχόμενό τους. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας» τόνισε η Έριν Έγκαν, υπεύθυνη προσωπικών δεδομένων του κοινωνικού δικτύου.

Από την άλλη, ειδικοί επισημαίνουν ότι το ηλεκτρονικό «συμμάζεμα» του Facebook συνδέεται άμεσα με την επικείμενη έκδοση μηχανής αναζήτησης από το κοινωνικό δίκτυο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε