Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαγραφούν οι διαγραμμένες φωτογραφίες από το Facebook;




Όταν κάνουμε δεξί κλικ σε μια φωτογραφία που είναι αναρτημένη στο Διαδίκτυο, μία από τις επιλογές που έχουμε είναι να πάρουμε το URL, δηλαδή τη διεύθυνσή της στο Ίντερνετ. Αν αυτή τη διεύθυνση την επικολλήσουμε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή μας (Chrome, Firefox, IE...) θα οδηγηθούμε στη φωτογραφία αυτή. Παράδειγμα η διεύθυνση της φωτογραφίας του fb που βρίσκεται στην κορυφή της παρούσας ανάρτησης είναι αυτή: https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS-zHQW_4LBU6uBQ6DUjcSVnqb_IDwd5tx9R_tDa_pNmw7bId3I. Αν κάποιος αντιγράψει αυτό το URL, τη διεύθυνση δηλαδή, και την επικολλήσει στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή του, θα οδηγηθεί στη  συγκεκριμένη αυτή φωτογραφία.
Αν ένας χρήστης διαγράψει από το προφίλ του στο Facebook μια φωτογραφία, αυτή θα συνεχίσει να ...υπάρχει στο Διαδίκτυο για κάποιο διάστημα, αφού το URL της φωτογραφίας δεν διαγράφεται αυτόματα από την υπηρεσία αυτή της κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα μέχρι πριν λίγους μήνες χρειάζονταν ακόμα και τρία χρόνια! για να διαγραφούν τα URL των διαγραμμένων φωτογραφιών. Μόλις το Φεβρουάριο ανακοίνωσε η εταιρεία, αφού δικαιολογήθηκε, ότι τα URL θα διαγράφονται το πολύ σε 30 ημέρες. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι σε σχετικό πείραμα που έγινε οι διαγραμμένες φωτογραφίες αφαιρέθηκαν μόλις σε δύο ημέρες! 
Αξίζει να ειπωθεί ότι από το Twitter και το Flickr διαγράφονταν άμεσα οι φωτογραφίες εδώ και χρόνια,  ενώ και στο Instagram, που αγοράστηκε από το Facebook, οι φωτογραφίες διαγράφονται άμεσα.

Δες περισσότερα: http://arstechnica.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε