Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Cloud computing



Αν και η βασική ιδέα του cloud computing χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, εντούτοις τα τελευταία μόλις χρόνια έχουν γίνει γνωστές οι υπηρεσίες που παρέχει. Πάρα πολλοί πλέον χρήστες αποθηκεύουν τα αρχεία τους στο Διαδίκτυο, στο ...νέφος. 
Εργαλεία όπως το Dropbox, το Box,  το Google Drive τώρα τελευταία, αλλά και πολλά άλλα παρέχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων, αλλά και συγχρονισμού των φακέλων, ώστε να έχουμε πρόσβαση κάθε στιγμή στα αρχεία που έχουμε συγχρονίσει από οποιοδήποτε υπολογιστή του κόσμου, αρκεί να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ και να συνδεθούμε  με τον λογαριασμό μας. Έτσι δεν είναι ανάγκη να μεταφέρουμε τα ηλεκτρονικά αρχεία μας σε εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης, αφού είναι πάντα ...εκεί, στο cloud.
Όμως υπάρχει και η άλλη άποψη που μιλάει για τον κίνδυνο να μην έχουμε αποθηκευμένα τα αρχεία σε "δικό μας" μέσο, με την πιθανότητα να αποκτήσουν πρόσβαση και άλλοι άνθρωποι , αφού ό,τι "δικό μας"  υπάρχει στο Διαδίκτυο, στην πραγματικότητα "δεν μας ανήκει" 

Δες περισσότερα εδώ: http://www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε