Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Για ασφαλέστερο λογαριασμό στο Dropbox

Το Dropbox είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία αποθήκευσης σε cloud. Δυστυχώς, έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα στην ασφάλεια, που αφορούν εκτεθειμένους λογαριασμούς ή τη δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε λογαριασμό Dropbox χωρίς να απαιτείται ο κωδικός πρόσβασης (τον Ιούνιο του 2011 - κάτι που κράτησε τέσσερις ώρες).
Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ασφάλεια στον λογαριασμό μας στο Dropbox και να προστατεύσουμε τα αρχεία μας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση:



  • Ενεργοποιούμε τα δύο στάδια ελέγχου
Το Dropbox υποστηρίζει την επιλογή εισαγωγής του κωδικού πρόσβασής μας καθώς και του κωδικού ασφάλειας προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στον λογαριασμό μας. Την επιλογή μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε πολύ εύκολα μέσα από τις Ρυθμίσεις Σελίδας και να επιλέξουμε  Security / Two-step verification, όπου μπορούμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις, προκειμένου να λαμβάνουμε κάποιον κωδικό ασφαλείας στο κινητό μας τηλέφωνο π.χ.

  • Αποσυνδέουμε συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε
Στις ρυθμίσεις σελίδας, στην επιλογή “ασφάλεια”, μπορούμε να δούμε τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό μας. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιούμε κάποια από αυτές, επιλέγουμε “Unlink” για να τις αφαιρέσουμε.

  • Επιλέγουμε να λαμβάνουμε ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε ενεργοποιήσει την επιλογή αποστολής προειδοποιητικών emails, έτσι ώστε να λαμβάνουμε ένα μήνυμα κάθε φορά που συνδέεται μια νέα συσκευή ή κάποια εφαρμογή στον λογαριασμό μας.

  • Διαχείριση Συνδεδεμένων Εφαρμογών
Όταν χρησιμοποιούμε συμβατές εφαρμογές με το Dropbox, συνήθως απαιτούν πλήρη πρόσβαση στον λογαριασμό μας και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση ακόμα και αν σταματήσουμε να την χρησιμοποιούμε. Για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, θα πρέπει να ανακαλέσουμε την εφαρμογή.
Για να ανακαλέσουμε μια εφαρμογή στον λογαριασμό μας, θα πρέπει να επιλέξουμε την καρτέλα "My apps" στις ρυθμίσεις του Dropbox και να κάνουμε κλικ στο “x” που βρίσκεται δίπλα από κάθε εφαρμογή

  • Δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούμε κωδικούς πρόσβασης
Αυτό ίσως είναι περιττή πληροφορία, αλλά πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε όλους σχεδόν τους λογαριασμούς που διατηρούν και σε άλλες υπηρεσίες.

  • Κρυπτογραφούμε τα αρχεία μας στο Dropbox
Το Dropbox από μόνο του δεν προσφέρει κάποιον τρόπο κρυπτογράφησης, αλλά υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι που μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Οι πιο προχωρημένοι χρήστες προτιμούν το TrueCrypt. Φυσικά υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες που είναι πιο φιλικές στον χρήστη όπως το BoxCryptor και οι χρήστες του λειτουργικού Linux μπορούν να χρησιμοποιήσουν το EncFS.

Πηγή: http://www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε